Sensible Soccer

Emlékszik valaki a 90-es évek focis játékára Amigáról vagy PC-ről, amely sokak szerint máig a legjobb focis játék? Sokak meglepetésére ez a játék ma is él és virul! Ma már játszható online az eredeti változat, és élőben is számos tornán lehet résztvenni köztük VB-n és magyar bajnokságon is.

Friss topikok

  • FLegby: Mindkét beszámoló király volt, ezek alapján mindezt átélni mégkirályabb lehetett :) Gratulálok mi... (2011.08.02. 12:43) Amiga SWOS World Championship 2011 (2. rész)
  • FLegby: Bazz Marin a csoportmeccsek alatt milyen gólkülönbséget csinált 14 találkozóval: 62 rúgott 4 kapot... (2011.08.01. 17:48) Tegnapi részletek
  • FLegby: Király összefoglaló! Nagy élmény lehetett, XBOX-on kontrollerrel vagy billentyűvel toltátok? Brom... (2011.08.01. 17:44) Sensi Days 1. nap
  • FLegby: Annyival cifrázhatnád hogy Brom hogyan végzett, mert az előző post alapján ő is kijutott a csoport... (2011.08.01. 14:13) VILÁGBAJNOK!
  • FLegby: ne akkor a mieink mikor és miként estek ki? (2011.07.31. 07:55) Negyeddöntőktől a döntőig (PC)

(Archív - 2009) Fehérváron ismét királyt koronáztak

2011.11.12. 19:56 | dimetrodon | Szólj hozzá!

Élő magyar bajnokság 2011. november 26-27! Ennek alkalmából visszaemlékezés az egyik korábbira.


Amikor éppen nincs friss hír, közölnék néha egy-egy régi beszámolót, amelyek máshol jelentek meg.
(Eredeti szerző:
FLegby, a cikk 2009-ben jelent meg)


Székesfehérvárott rendezte a Magyar Sensible Soccer Szövetség történelmi jelentőséggel bíró első Magyar Bajnokságát és a várva várt Magyar Kupát. Az előzetes reményeket messze meghaladóan magas színvonalú rendezvényre jellemző volt, hogy a végső győzelem minden esetben csak az utolsó pillanatokban dőlt el. Davkas, Dimetrodon, Dinnye és FLegby is közönségszórakoztató látványos játékkal tisztelte meg a feledhetetlen szeánszot.

A Hotel Jancsár külön erre az alkalomra kialakított tárgyalótermében megrendezett Sensible Soccer Nap - merthogy nyugodtan nevezhetjük így - programját a legrangosabb, a világranglista alakulásába is beleszóló esemény, a Magyar Bajnokság indította. Míg kint -15 fok uralkodott, bent már az első mérkőzéseken kiderült, az európai porondon eddig ismeretlen, „trial” minősítésű Davkas és Dimetrodon is kimondottan jól játszik az eredetileg 1992-ben Amigára íródott, és még az évtized közepén PC-s platformra is átültetett játékkal; a vb-résztvevő Dinnye és FLegby tudása pedig augusztus óta már nem volt kérdéses a nemzetközi közvélemény számára sem.

A méltó helyszínhez, kimagasló szervezési munka társult a szövetség részéről, a technika ördöge egyszer sem tréfált meg bennünket. Külön örömünkre szolgált, hogy két lelkes, és bizonyítási vágytól fűtött, eddig minden tapasztalatot nélkülöző játékos is élvezte a tornákat, és megszorította a nagyobb rutinnal rendelkező két versenytársat. Bízunk benne, hogy a következő várhatóan a nyár elején megrendezésre kerülő II. Magyar Bajnokságon új arcokat, új játékosokat is üdvözölhetünk. A mérkőzések a három piros lap ellenére maximálisan a fair-play szellemében zajlottak, ennek külön örülök. - nyilatkozta a szövetség szakmai felkészítésért is felelős nemzetközi sportdiplomáciai attaséja.

kupa

A verseny hagyományos bajnoki rendszerben került megrendezésre, azaz a csapatok oda-vissza megmérkőztek egymással, a hazai pálya előnyét a billentyűzetválasztás és kezelőfelület kiosztás privilégiuma jelenítette meg. A pontos szabályok a világbajnokság előírásaival konfrom módon kerültek rögzítésre. A kiírásnak megfelelően a mérkőzések végén a hárompontos-rendszerben legtöbb egységet gyűjtő gárda vezére mondhatta magát magyar bajnoknak.

Bár a bajnokság nyitómérkőzése - úgy tűnt - vaskos meglepetéssel szolgál a szurkolók számára (Dimetrodon ellen csak az utolsó pillanatban tudott egyenlíteni Dinnye), végül többé-kevésbé a papírforma eredményt hozta a legrangosabb magyar torna. Az első helyet a mindvégig unalmasan célratörően játszó Dinnye nyerte - ő a történelem első magyar Sensible Soccer Bajnoka -, második FLegby, harmadik Dimetrodon, negyedik a stílusosan futballozó Davkas lett.

Szintén hatalmas küzdelmet hozott az MSSSZ által kiírt első Magyar Kupa. Az egyenes kieséses küzdelemben a harmadik helyet a Dimetrodont legyőző Davkas nyerte, míg a két „esélyes” csatározását ezúttal FLegby bírta jobban, aki így szintén nem tért haza üres kézzel: egy évig nála pihen a Magyar Kupa-trófea.

A torna végeztével egy speciális versenyre került sor, amelynek során a játékosok a siralmasan alacsony színvonalú angol negyed osztály egy-egy csapatát személyesíthették meg, és rájöhettek arra, mit jelent, ha a csapat tagjai egyáltalán nem képesek bánni a gömblabdával. Ezen különös küzdelem egyöntetű győztese a döntőben Dinnyét legyőző Dimetrodon lett, aki így a nap harmadik győztesének mondhatja magát.

 

Nem számítottam sem a saját, sem vetélytársaim sikerére - kezdte meccs utáni nyilatkozatát Dinnye. - Megtisztelő, hogy egyikünk végül jobbnak bizonyult másoknál. Személyes sikerként élem meg, hogy nyertem, és a többieknél komolyabb játékerőt képviseltem, úgy emberileg, mint sportszakmailag!

 

 

 Kitűnő szórakozást nyújtott ez az együtt töltött nap. Számomra meglepően kiegyenlített volt a mezőny. Egyszerre vagyok csalódott és elégedett saját teljesítményemmel, hiszen az elért helyezés siralmasnak mondható, de azt hiszem a mutatott játék végig szemre is tetszetős, és támadó-szellemíségű volt. Örülök, hogy itt lehettem az erős ellenfelek között, és jövőre már serleggel szeretnék hazatérni. - foglalta össze tapasztalatait Davkas.

Fantasztikusan jól sikerült rendezvényen vehettem részt! Mivel sosem volt módom humán-humán elleni küzdelemben megmérettetni korábban, és a gyakorlásra sem adódott elégséges idő, így az előzetes elvárás a vert mezőny biztosítása volt. Titkos tervem pedig egy-két szoros meccs, és esetleg a bronzérem megszerzése lehetett. Végül minden elképzelést sikerült túlszárnyalnom. Rögtön a nyitómeccsen csak azért nem sikerült legyőznöm a későbbi bajnokot, mert a továbbiakban is sokat hibázó Taki bá egy bődületes öngólt akasztott a saját hálójába, majd ez után is nem látványos és roppant eredményes játékot sikerült megvalósítani. A siker kulcsa a kifinomultan brutális taktikában, és az előretolt ékként szereplő Bőhm úr könyörtelen csatárjátékaban keresendő. Bőhm úr méltán került megkoronázásra, mint a magyar bajnokságok történetének első gólkirálya. Nagyszerű ellenfelekkel találkoztam, Davkas remekül játszott, komoly skalpnak tartom az ő legyőzését! FLegby verhetetlennek tűnt, ő ellene éreztem, hogy semmi esélyem, biztos voltam benne, hogy ő lesz a magyar bajnok. Végül Dinnyének nem csak a bajnoki címhez gratulálok, hanem nagyon köszönöm a bajnokság megszervezését is - ecsetelte hosszasan első versenyének sarokpontjait Dimetrodon.

Fantasztikus hangulatú versenyen vagyunk túl, sajnos az áhított bajnoki címet nem tudtam megszerezni, a kupagyőzelemmel vigasztalódtam. Dinnye a bajnoki döntőben remekül használta ki mezőnyfölényét, Davkas ellen nehezen feltörhető védelembe ütköztem és Dimetrodon Bőhm bácsija is sok fejtörést okozott. Legközelebb a bajnoki címet sem hagyom elúszni... - summázta élményeit FLegby.

 

A sportszerű, és magas szintű versengést követően, a játékosok hivatalosak voltak a Magyar Sensible Soccer Szövetség esti bankettjére. A vacsorát követően volt idő a beszámolókra, elmélkedésekre, és a tapasztalatok megosztására is. Ugyanitt kizűzésre került a következő Magyar Bajnokság és Kupa 2010-re.

Várjuk az új kihívókat a következő bajonki szezonban!

A bejegyzés trackback címe:

https://sensiblesoccer.blog.hu/api/trackback/id/tr953093558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása